Bulunduğumuz yeri Google Maps e ekleme


Bulunduğumuz yeri Google Maps e ekleme.

Eğer bulunduğumuz yeri google haritasına eklemek istiyorsak ki özellikle okul web siteleri MEB tarafından kendi veritabanlarına alınıp iletişim bilgilerinde haritansın güncellenmesi istenmişse mutlaka bu işlemi yapmak zorundayız. Peki, nasıl yapacağız helede okulumuzda bir bilgisayar öğretmeni yoksa işimiz daha da zor.
Şimdi işlemlere sıra ile fotoğraflarla başlayalım
Google Maps sayfasını açalım aşağıdaki resimde sayfayı görüyoruz.


 
İşletmenizi google haritasına ekleyin komutunu tıklayalım açılan pencereye adresimizi gireceğiz ama önce bir kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapalım. Eğer hesabımız yoksa bir hesap açalım yok eğer hesabımız varsa ozaman bu hesabımızla girelim ve girilmesi gereken adres bilgilerini girelim ardından adresimizi girelim aşağıdaki resimde bu sayfayı be bilgi giriş menülerini görüyoruz.

Burada ülke adı, ardından da telefon numaramızı girelim bu numara önemlidir. Çünkü girilen numaraya teyit için girilmesi gereken aktivasyon kodları gelecektir.




Açılan sayfaya gereken bilgileri tam ve doğru girelim çünkü gireceğimiz adres bizim google haritasında ki yerimizi gösterecektir. Onedenle adres doğru olmalıdır.



Adres girildikten sonra işlemi bitireceğiz. Ardından telefonumuza gelen aktivasyon kodunu hemen ilgili pencereye girelim işlem tamamdır.



Fakat haritada işlem hemen gözükmez aradan en az 24 saat demesine rağmen bazen iki günde geçmektedir ama mutlaka işlem gerçekleşmekte ve bir yâda iki güne kadar haritada konumumuz görünmeye başlamaktadır.




Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

NUŞİREVAN'IN ADALETİ

Nihal Atsız'ın "Topal asker" şiirini yazmasına neden olan olay

Cehennem Adası