Deniz Gezmiş neden idam edildi?




Ülkücü camiaye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinin yazarı, Deniz Gezmiş'in hareketini yorumladı...
Papa'ya suikast 1977'de yapılacaktı; ertelendi! 

Türkiye, 12 Mart'ı atlattıktan sonra, daha yıllarca savaş alanı gibi bir ülke oldu. Sadece Amerikalılar değil, Rus ajanları da Türkiye'de cirit atıyordu. Terör olayları yeniden kızışmaya başladığında, bu defa sadece devrimciler değil, artık ülkücüler de devredeydi. Ülkücüler, komando kamplarında yetiştirilmiş gençlik liderleri tarafından eğitiliyordu.

Önceleri iki grup arasında taşlı sopalı, zincirli çatışmalarla başlayan olaylar günde 30-35 kişinin öldüğü bir cehennem ortamına doğru değişim gösterdi. Ancak, askeri bir müdahale için henüz zemin hazır değildi. Zeminin hazır olması bekleniyor ve devlet hiçbir olaya önceden müdahil olmuyordu!

Halliburton Şirketi
1977 yılında, olaylar tüm hızıyla sürerken daha önce Gladio'nun Mons karargahında eğitim gören Türklerden iki kişi Halliburton Oil Services Ltd. adlı Amerikan petrol şirketi adına çalışıyordu.
Bunlardan biri "arazi stajı" için İtalya'ya, diğeri Mısır'a gönderildi!
İtalya'ya giden Türk, Piacensa şehrinde "Hotel Grand Di Doma"da kaldı! 8 ay boyunca bardaki içki masrafları dahil hiçbir ücret ödemedi. Bu otelde eşi ile birlikte kaldı. Hiçbir eğitim görmediği gibi kendisine maaşı da ödendi. 8 ayın sonuna doğru birtakım Amerikalılar otelde kendisiyle tanışarak Roma''yı bilip bilmediğini, İtalyanca öğrenip öğrenmediğini, Türkiye''deki siyasi bağlantılarını sormaya başladı.

Gladio eğitimi gören Türk, kendisinin özel bir görev için burada tutulduğunu hissetti. Bu arada, otelden ayrılması ve bir ev tutması istendi. Kendisine 3 aylık kira ve masraflar için çekler verilmişti. "Arazi stajı" için İtalya''ya gönderilen bu Türk, çekleri bozdurup eşiyle birlikte trene bindi ve Türkiye''ye döndü!

O sırada, Polonyalı Papa'dan önceki Papa'nın zehirlenerek öldürüldüğü konuşuluyordu. Gladio eğitimi gören Türk kendisinin Papa'ya yönelik bir suikast planı için İtalya'da bulundurulduğuna, 1980 yılında Mehmet Ali Ağca'nın Polonyalı Papa'ya suikast yaptığında kesin kanaat getirdi. İtalya'dan kaçtığına şükretti!

Gladio eğitimi gören bu Türk'e göre, Papa'ya suikast 1977 yılında planlanmıştı. Suikastçının, özellikle Müslüman Türk olması öngörülüyordu. Nitekim, Müslüman-Türk kimliği ile M. Ali Ağca, Papa''ya suikast girişiminde bulunduğu zaman, Hıristiyan alemi ve bütün insanlık Haçlı seferlerini hatırlayacaktı! Türk çocuklarına, özellikle milliyetçi kanattan seçilmiş gençlere bu senaryoda belirli roller verilmişti!

Senaryo, Gladio'ya aitti ve Gladio'yu kuran general Lemnitzer, 33.dereceden masondu! İtalya''daki P-2 mason locasının kontrolündeki uluslararası eroin ticaretinin ortaya çıkması ile birlikte, Papa'ya suikast da kararlaştırılmıştı!
İtalyan savcılar, uzun yıllar boşuna suikastın arkasında Rus-Bulgar parmağı aradı! Sonradan Mehmet Ali Ağca bile, Güneri Civaoğlu'na "CIA''nın kontrolünden çıkmış bir grup bizi kullanmış olabilir" dedi. Ağca, kendisiyle birlikte yargılanan Abdullah Çatlı''nın Kostarika''da eğitim gördüğünü iddia etti. DSP Genel Başkanı iken Bülent Ecevit, "Kostarika demokratik bir cumhuriyettir. Kostarika değil, Korsika demiş olabilir" dedi.

Papa'ya suikast olayına bugünden baktığımız zaman "Medeniyetler Çatışması" tezine daha o zamanlardan zemin hazırlandığı açıkça görülüyor!

Deniz Gezmiş Neden İdam Edildi?
Deniz Gezmiş ve arkadaşları, öğrenci olayları, banka soygunları ve son eylemleri ile 12 Mart'a zemin ve gerekçe hazırlamışlardı! Bir kaşık suda fırtına koparmışlardı! Gladio tarafından kullanıldıklarını bilseler de bilmeseler de yaptıkları işin özeti buydu.

Dev-Genç, polisin değil ama Gladio'nun ardından sürükleniyordu. Maraş milletvekili İbrahim Öztürk''ün önergesindeki ifade doğruydu. Savaş aracı olan silah ve bombalar ancak bir ordunun elinde bulunabilirdi! Hem de Balgat''taki Amerikan ordusunun elinde!

Gezmiş ve arkadaşlarının Balgat ve Ahlatlıbel''deki eylemleri, OSI''nin kontrolündeydi! Öyle ki Ahlatlıbel''deki nöbet değişimi saatini bile kulaklarına fısıldamışlardı!

4 Amerikalının serbest bırakılması için verilen fidye ise bundan sonraki eylemlerin finansında kullanılacaktı!

Babası Erzurum''un Özen köyünden, annesi Rize'nin Cimil köyünden olan ve kendisi de Özen köyünde doğan Deniz Gezmiş, 1971'de 24 yaşlarındaydı. Toplum psikolojisini çok iyi biliyordu. 1968 olaylarının lideriydi. 1966'dan beri eylemlerin içindeydi. Kimbilir, belki de gerçekten Amerikan emperyalizmine şiddetle karşıydı! Fakat bütün yaptıkları, Türkiye'deki Amerikan hegemonyasını artırmaya yaradı!

Yeniçağ
Arslan BULUT


Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

NUŞİREVAN'IN ADALETİ

Nihal Atsız'ın "Topal asker" şiirini yazmasına neden olan olay

Cehennem Adası